Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do pierogów z kaszą i mięsem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 szkl
pęczak 1 szkl
mięso cielęce z łopatki 500 g
mięso wieprzowe 500 g
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyzki
ziele angielskie 4 szt
pieprz 4 szt /ziarno
cebula 1 szt
szczypiorek 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do pierogów z kaszą i mięsem

Mięso myjemy , kroimy na kawałki takie by sie szybciej ugotowało , doprawiamy podanymi przyprawami zalewamy wodą i gotujemy jak rosół, cebulę opalamy na ogniu i dodajemy do wywaru z mięsem gotoujemy ok 1,5h
Kasze obie ,ale każdą osobno gotujemy do miękkości w osolonej wodzie .
Szczypior kroimy .
Ugotowane mięso mielimy razem z cebulą , dodajemy do niego obie kasze i szczypiorek , mieszamy , do połaczenia się składników .
Z farszu formuję kulki , potem je lekko spłaszczam jakby księżyce i tak układam sobie na wykrojonych kołach z ciasta .
Pzrepisów na ciasto jest dużo więc już nie będę dublowac .Ja robiłam ok 200 pierogów :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 02.06.2013 20:38
napewno pyszne dla tych co lubią kaszę
Anna133 24.05.2013 18:16
U nas tez je lubią , sa inne niz z samym mięsem , lzejsze ;)
Marta11 24.05.2013 17:38
pyszne pierogi
Anna133 24.05.2013 17:19
nie daję samej kaszy drobnej bo znika w farszu :)
Gracer 24.05.2013 17:18
fajne połączenie - takich pierogów nie jadłem
IwonaDD 24.05.2013 17:16
bardzo orginalny i za pewne pyszny farsz
Konczi 24.05.2013 17:15
podoba mi się ten farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak