Farsz do pierogów ruskich

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    0,5 kg
  • cebula

    1 szt
  • olej

    2 łyzki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • twaróg

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ostudzone, ugotowane ziemniaki i ser przepuścić przez praskę. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na oleju, połączyć z ziemniakami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 01.08.2012 20:55
pycha
zuzanna_z 16.07.2012 11:13
fajny
Iwusia 03.05.2012 00:25
smaczny
Kate131 30.04.2012 08:21
tak samo robię
ewaa 17.05.2011 21:07
robię taki sam farsz ..pyszne pierogi wychodzą:)
mehia 23.01.2011 10:35
niezłe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat