Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do pierogów ruskich

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg
ziemniaki 1,5 kg
cebula 3 sztuki
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do pierogów ruskich

Kroki postępowania

1
Ser mielimy dwa razy aby w nim nie pozostało żadnych grudek.
Krok 1 - Farsz do pierogów ruskich foto
2
Cebulkę myjmy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na odrobinie oleju na delikatnie rumiany kolor.
Krok 2 - Farsz do pierogów ruskich foto
3
Ziemniaki myjemy, obieramy o gotujemy. Odstawiamy do wystygnięcia i mielimy.
Krok 3 - Farsz do pierogów ruskich foto
4
Wszystko ze sobą mieszamy, dodajemy soli i pieprzu do uzyskania odpowiedniego smaku. Pamiętajmy o tym aby starannie i dokładnie wymieszać aby nie było miejsc z większą ilością przypraw.

SMACZNEGO :)
Krok 4 - Farsz do pierogów ruskich foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 30.11.2012 16:21
u mnie tylko ja lubię takie pierogi
Izabela/bella81 11.10.2012 11:56
pierogi z takim farszem są smaczne
marianp20 05.10.2012 12:49
super
gosia56 04.10.2012 22:57
super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak