Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do pierogów - pieczarki z kapustą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
kapusta kiszona 30 dag
cebule 2 duże
masło 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do pierogów - pieczarki z kapustą

Pieczarki oczyścić, drobno pokroić i podsmażyć na łyżce masła do momentu aż cała woda odparuje. Kapustę posiekać, zalać wodą, zagotować i odcedzić. Zalać wrzątkiem i gotować ok 15 min. Gdy kapusta ostygnie dobrze ją odcisnąć i zmielić razem z pieczarkami w maszynce do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na pozostałym maśle. Wszystkie składniki połączyć i dobrze doprawić solą i pieprzem.

Farsz na ok 100 pierogów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel123 23.12.2013 21:49
bardzo smaczne
krystyna330 23.12.2013 21:44
ale pyszności mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak