Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Farsz do naleśników z kapustą, kiełbasą i grzybami

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona
300 gram
pieczarki
5 szt.
cebula biała
1 szt.
olej roślinny
5 łyżek
kiełbasa krakowska
250 sucha

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do naleśników z kapustą, kiełbasą i grzybami

Na patelni podgrzewamy olej, dodajemy drobno pokrojoną kiełbasę oraz cebulę. Pieczarki czyścimy, kroimy w cienkie plasterki, dodajemy do kiełbasy, kapustę również kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do reszty potrawy. Posypujemy pieprzem, lubczykiem i natką, mieszamy, całość gotujemy na małym ogniu jeszcze ok. 15 min. Doskonale nadaje sie na farsz do naleśników, lub pierogów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DanutaS 21.02.2012 10:16
muszę koniecznie wypróbować, może dziś na kolację....??

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak