Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do naleśników z kapustą, kiełbasą i grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 300 gram
pieczarki 5 szt.
cebula biała 1 szt.
olej roślinny 5 łyżek
kiełbasa krakowska 250 sucha

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do naleśników z kapustą, kiełbasą i grzybami

Na patelni podgrzewamy olej, dodajemy drobno pokrojoną kiełbasę oraz cebulę. Pieczarki czyścimy, kroimy w cienkie plasterki, dodajemy do kiełbasy, kapustę również kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do reszty potrawy. Posypujemy pieprzem, lubczykiem i natką, mieszamy, całość gotujemy na małym ogniu jeszcze ok. 15 min. Doskonale nadaje sie na farsz do naleśników, lub pierogów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DanutaS 21.02.2012 10:16
muszę koniecznie wypróbować, może dziś na kolację....??

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak