Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do makaronowych muszli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 ugotowana noga duża
jajka ugotowane na twardo 3 szt
marchewka ugotowana 1 szt
ogórki konserwowe 2-3 szt
por (biała część) mały kawałek
majonez
sól
pieprz
makaron muszle

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do makaronowych muszli

Mięso obrać z kości i drobno pokroić.
Jajka ugotowane pokroić w małą kostkę. Tak samo pokroić ogórka i jeśli trzeba odcisnąć albo osączyć. Por drobno posiekać.
Przygotowane składniki wymieszać, doprawić do smaku i połączyć majonezem.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, wystudzić i napełniać muszle przygotowanym farszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 03.04.2017 08:41
Fajny przepis
Lis 02.04.2017 13:28
Bardzo smakowite:)
AZgotuj 02.04.2017 10:30
pyszne danie :)
katarzynka455 02.04.2017 10:25
Dziękuje bardzo:)))
ilka01 02.04.2017 10:15
super przepis :)
Bożena Matuszczyk 02.04.2017 09:47
Smakowicie nadziane muszle.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak