Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do krokietów i pierogów z g?siny i kiszonej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korpus g?si 1 ?redni
marchew 3 szt
seler 2 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
kapusta kiszona 50 dag
sól
pieprz
ga?ka muszkato?owa

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do krokietów i pierogów z g?siny i kiszonej kapusty

Karpus g?si dok?adnie myjemy, zalewamy zimn? wod?, gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 2,5- 3 godziny. Marchewk?, pietruszk? i seler obieramy ze skóry, dok?adnie myjemy, kroimy na mniejsze kawa?ki, dodajemy do gotuj?cego si? korpusu wraz z umytymi li??mi pora, doprawiamy sol? i pieprzem i gotujemy do mi?kko?ci warzyw. Korpus wyci?gamy, a rosó? mo?emy doprawi? i poda? z makaronem. Kapust? zalewamy wod? i gotujemy do mi?kko?ci, odcedzamy, studzimy i odciskamy nadmiar wody. Ugotowane mi?so oraz kapust? kiszon? mielimy. doprawiamy do smaku ga?k? muszkato?ow?, sol? i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.07.2013 23:09
pyszne krokiety z takim farszem
MAR3STA 28.01.2012 16:06
ale bym zjad?a takiego krokieta;)
BernadettaP 28.01.2012 15:27
Oj by?a, by?a :)
pacpaw 28.01.2012 13:30
chyba by?a dostawa g?siny :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak