Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do krokietów i pasztecików

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
Kurczak pieczony 30 dag
żółtko jajek 2 szt.
śmietana gęsta 3 łyżki
keczup pikantny 1/2 łyżeczki
cury pieprz sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do krokietów i pasztecików

Oczyszczone pieczarki ugotować w małej ilości wrzątku, osączyć i razem z mięsem drobno posiekać lub zmielić. Wymieszać z żółtkami, keczupem i przyprawami. Jeśli farsz jest zbyt rzadki można go zagęścić bułką tartą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak