Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

farsz do krokietów

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
cebula biała 2 szt
pieprz
masło 1 łyżka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: farsz do krokietów

W małej ilości wody rozpuszczamy kostkę rosołową. Pieczarki myjemy i kroimy w kostkę (jeśli są ładne, białe to nie musimy ich obierać). Do wody z kostką wrzucamy pieczarki, dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Jak będa miękkie zdejmujemy pokrywkę i mieszamy aż woda wyparuje. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na maśle. Przyprawiamy pieprzem i solą. Jak się zeszkli, dodajemy uduszone pieczarki. Całość jeszcze chwilę podsmażamy. Doprawiamy do smaku.
Smaczności

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojr63 25.05.2012 23:51
spróbuje
suzana 05.03.2012 17:44
wolę kiszoną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak