Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do kapuśniaczków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kiełbasa śląska 2 szt
boczek wędzony 30 dag
cebula 2 szt
ząbek czosnku 3 szt
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do kapuśniaczków

Kroki postępowania

1
Kapustę przełożyć do garnka, zalać wodą tak aby całkowicie ją zakryło i gotować do miękkości ok. 40 min.
Następnie kapustę odcedzić, zalać zimną wodą, wymieszać, a później znów odcedzić i wyciskać w rękach z nadmiaru wody.
Krok 1 - Farsz do kapuśniaczków foto
2
Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną patelnie (bez tłuszczu, gdyż tłuszcz powstanie ze smażenia kiełbasy i boczku) i smażyć.
Krok 2 - Farsz do kapuśniaczków foto
3
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę.
Czosnek obrać i drobno posiekać.
Gdy boczek i kiełbasa troszkę się wytopią i powstanie tłuszcz na patelni, wrzucić cebulę z czosnkiem i wszystko razem smażyć.
Krok 3 - Farsz do kapuśniaczków foto
4
Podsmażoną wędlinę z cebulą dodać do kapusty, doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wszytko wymieszać.
Krok 4 - Farsz do kapuśniaczków foto
5
Gotowy farsz nakładać na ciasto drożdżowe i lepić kapuśniaczki.
Krok 5 - Farsz do kapuśniaczków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.12.2013 10:10
Dobry taki.
ppaulina 10.07.2013 19:18
kapuśniaczki :)
Laila2786 19.03.2013 12:17
bardzo dobry,mniam
Adamorek 17.03.2013 12:11
bardzo smaczny do barszczyku
wiola333 17.03.2013 10:46
bardzo smakowicie
JOANNA16 17.03.2013 10:03
hmm pychota
Pomocnik 17.03.2013 10:02
pyszny farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak