Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farfalle z sosem łososiowo- szpinakowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron kokardki 100 g
łosoś wędzony plastry 10 dkg
szpinak mrożony 10 dkg
śmietana 30% 250 ml
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Farfalle z sosem łososiowo- szpinakowym

Kroki postępowania

1
Śmietankę wlewamy do rondelka, wrzucamy łososia pokrojonego w paski. Gotujemy tak aż śmietanka zgęstnieje.
Krok 1 - Farfalle z sosem łososiowo- szpinakowym foto
2
Makaron gotujemy al dente wedle opisu na opakowaniu.
Krok 2 - Farfalle z sosem łososiowo- szpinakowym foto
3
Do gotującej się śmietanki dodajemy rozmrożony szpinak i redukujemy aż sos zgęstnieje na tyle aby móc go połączyć z makaronik. Doprawić do smaku pieprze. Uwaga - łosoś wędzony jest słony więc nie używajmy soli.
Krok 3 - Farfalle z sosem łososiowo- szpinakowym foto
4
I smacznego
Krok 4 - Farfalle z sosem łososiowo- szpinakowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 14.11.2012 17:19
smakowite :)
Adamorek 14.11.2012 16:57
smaczne
V_kuchareczka 14.11.2012 16:49
bardzo apetycznie wygląda
Marta1986 14.11.2012 16:35
pycha
paula99926 14.11.2012 16:26
ale bym zjadła...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak