Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farfalle z kurczakiem w sosie śmietanowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 pojedynczy
szpinak świeży lub mrożony 10 dkg
cebula 1 szt
czosnek ząbki 3 szt
śmietana 12% 200 ml
koperek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
parmezan starty
makaron 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Farfalle z kurczakiem w sosie śmietanowym

Cebulę pokroić drobno i wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać szpinak i pokrojony filet i podsmażyć 10 minut.

Śmietanę wymieszać z pół łyżeczki soli i wlać na patelnię. Dodać koperek. Całość poddusić 10 minut. Doprawić do smaku pieprzem.

Sos podawać z ugotowanym al dente makaronem, posypany parmezanem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 04.01.2015 16:36
Jedzenie zdecydowanie dla mnie,pyszne jedzonko,sycące i pożywne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak