Przepis i sposób przygotowania na: Farfalle z homarcami i cukinią
2. Pokrój drobno szalotkę i zeszklij na patelni z dwiema łyżkami oliwy. Dodaj homarce przekrojone wzdłuż, wlej brandy i poczekaj aż odparuje. Kiedy homarce staną się białe zdejmij je z patelni i odłóż na talerz.
3. Dodaj na patelnię pokrojone pomidorki koktajlowe i duś przez 4 minuty. Wrzuć makaron do gotowania.
4. Na oddzielnej patelni podsmaż z solą i z oliwą cukinie pokrojone w paski. Po dwóch minutach przełóż cukinie na patelnię z pomidorkami.
5. Wlej śmietanę i dodaj z powrotem homarce, dodaj sałatę pokrojoną w cienkie paski. Dodaj soli i pieprzu do smaku.
6. Odcedź makaron kiedy będzie al dente i przełóż na patelnię. Posyp świeżo posiekaną natką pietruszki i wymieszaj.
7. Gotowe! Możesz podawać!