Farfalle na bulionie z ziołami

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron Farfale

    15 dag
  • masło

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    posiekana 3 łyżki
  • bazylia świeża

    posiekana 3 łyżki
  • rosół warzywny

    2 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować 1,5 litra wody z kostkami bulionowymi . Wrzucić makaron i ugotować al dente . Odcedzić . Wrzucić z powrotem do garnka .Dodać masło i wsypać zieleninę . Zamieszać , przykryć i zostawić pod przykryciem na 5 minut

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna108 05.12.2010 08:29
Prosto, szybko i smacznie :).
kasiurek 21.08.2010 13:08
pycha:)
caroline1983 12.07.2010 12:49
Też czasami gotuje makaron w bulionie. Ma zupełnie inny smak niż taki zwyczajny.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat