Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fantazja z łososiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 0,5 kg
boczek wędzony 0,25 kg
cebula biała 1-2 szt
jajko 1 szt
sól do smaku do smaku
pieprz do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat wg zaleceń producenta
łosoś 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fantazja z łososiem

Łososia patroszymy nie odcinamy głowy ani płetw, rozkrawamy rybę od dołu od ogona po głowę i wyciągamy kręgosłup i wszystkie ości. Następnie całość zszywamy i zostawiając mały otwór przy ogonie na farsz. Faszerujemy rybkę i zaszywamy do końca. Tak zrobioną rybę wkładamy do rękawa i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180stopni 45min. Po upieczeniu zimną rybę kroimy w równe kawałki i układamy na patrze. Gotujemy wywar warzywny lub z wyciągniętego kręgosłupa i dodajemy żelatyne i cedzimy żeby był klarowny wystudzonym wywarem zalewamy rybę.
Farsz:
Pierś myjemy, wykrawamy kości i mielimy z boczkiem i cebulą, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 30.09.2013 12:04
rewelacja takie danie
ben-ka 28.09.2013 09:48
Ciekawa jestem smaku,sama robię faszerowane ryby ale nigdy nie dodawałam do farszu kurczaka.
Jadwiga/Jaga85 27.09.2013 22:24
Wygląda obłędnie!
Kuchenka 25.09.2013 13:56
no, ciekawe danie
tatiana2 25.09.2013 12:58
ładnie podane
IwonaDD 25.09.2013 11:20
rewelacja!!!!!
treonina 24.09.2013 22:01
nieźle wygląda!
marcia7 24.09.2013 22:01
fantastyczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak