Fantazja z łososiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    0,5 kg
  • boczek wędzony

    0,25 kg
  • cebula biała

    1-2 szt
  • jajko

    1 szt
  • sól do smaku

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    wg zaleceń producenta
  • łosoś

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia patroszymy nie odcinamy głowy ani płetw, rozkrawamy rybę od dołu od ogona po głowę i wyciągamy kręgosłup i wszystkie ości. Następnie całość zszywamy i zostawiając mały otwór przy ogonie na farsz. Faszerujemy rybkę i zaszywamy do końca. Tak zrobioną rybę wkładamy do rękawa i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180stopni 45min. Po upieczeniu zimną rybę kroimy w równe kawałki i układamy na patrze. Gotujemy wywar warzywny lub z wyciągniętego kręgosłupa i dodajemy żelatyne i cedzimy żeby był klarowny wystudzonym wywarem zalewamy rybę.
Farsz:
Pierś myjemy, wykrawamy kości i mielimy z boczkiem i cebulą, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 30.09.2013 12:04
rewelacja takie danie
ben-ka 28.09.2013 09:48
Ciekawa jestem smaku,sama robię faszerowane ryby ale nigdy nie dodawałam do farszu kurczaka.
Jadwiga/Jaga85 27.09.2013 22:24
Wygląda obłędnie!
Kuchenka 25.09.2013 13:56
no, ciekawe danie
tatiana2 25.09.2013 12:58
ładnie podane
IwonaDD 25.09.2013 11:20
rewelacja!!!!!
treonina 24.09.2013 22:01
nieźle wygląda!
marcia7 24.09.2013 22:01
fantastyczna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat