Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Falafel z bobu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 500 gram
kasza jaglana 100 gram
rukola 1 garść
koperek 1 łyżka
szczypiorek 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1/3 łyżeczki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Falafel z bobu

Kroki postępowania

1
Bób opłukać i wstawić do gotowania.
Gotujemy w lekko osolonej i ostudzonej wodzie.
Po ugotowaniu przelewamy zimną woda i obieramy.
Dodajemy ugotowaną wcześniej kasze jaglaną i rozdrobniony bób.
Krok 1 - Falafel z bobu foto
2
Dodajemy posiekamy koperek, rukolę i szczypiorek.
Krok 2 - Falafel z bobu foto
3
Dodajemy mąkę i przyprawy.
Dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Falafel z bobu foto
4
Zwilżonymi rękami formujemy kulki, delikatnie spłaszczamy i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Krok 4 - Falafel z bobu foto
5
Odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Krok 5 - Falafel z bobu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 30.09.2016 23:16
ciekawe jak smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak