Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fajitas z czerwoną fasolą i awokado

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tortilla 5 placków
pierś z kurczaka 1 pojedyńcza
cebula czerwona 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki
fasola czarna 3 łyżki
przyprawa do fajitas 1 łyżeczka
sos barbecue 1 łyżka
awokado 1/2 sztuki
jogurt 5 łyżek
kapusta pekińska 4 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Fajitas z czerwoną fasolą i awokado

Pokrojone na cienkie paski piersi z kurczaka podsmażam na mocno rozgrzanym oleju. Gdy kurczak jest przysmażony dorzucam paski papryki, piórka cebuli i fasolę. Dodaję przyprawę i sos, mieszam dokładnie i smażę jeszcze przez chwilę.
Podgrzaną 15-20 sekund w mikrofalówce tortillę smaruję jogurtem, układam garść pekinki na tym kurczaka z warzywami a na wierzchu plasterki awokado i zawijam w rulon.

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 10.03.2014 12:06
raj dla oczu i podniebienia !
Piotr-21 10.03.2014 10:49
muszą być dobre
Barbara/zuza22_85 10.03.2014 10:38
bardzo dobre
Milka100 10.03.2014 10:22
pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak