Faijta z kurczakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt.
  • oliwa

    1 łyż.
  • kukurydza

    1/2 puszki
  • sałata lodowa

    1/2 szt.
  • pomidor

    2 szt.
  • ogórek

    1 szt.
  • przyprawa do fajita

    1 opak.
  • tacki do taco

    1 opak.
  • guacamole

    1 szt.
  • salsa

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Faijta z kurczakiem foto
Filet z kurczaka myję, osuszam i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam oliwę, wkładam pokrojone mięso z kurczaka, posypuję je przyprawą do fajita.
Krok 2 - Faijta z kurczakiem foto
Mięso z kurczaka smażę chwilę do zezłocenia. Sałatę lodową myję, osuszam i kroję na mniejsze kawałki. Kukurydzę osączam z zalewy. Pomidory myję i kroję w kostkę. Ogórek myję i kroję razem ze skórką w półplasterki.
Krok 3 - Faijta z kurczakiem foto
Dno tacek smaruję salsą, układam w nich pokrojone warzywa i kostki usmażonego kurczaka. Na wierzchu dodaję trochę dipu guacamole i salsy. Tacki krótko podgrzewam przed podaniem, ale nie jest to konieczne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 09.10.2012 09:20
smakowitości

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat