Expresowa surówka do obiadu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    0,5 główki
  • koperek

  • sól

  • pieprz

  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • chrzan

    1 łyżeczka
  • cukier

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pekińską szatkuję na drobne półkola - wrzucam do miski. Koperek myję, kroję drobno i dorzucam do kapusty. W osobnym naczyniu robię sos do surówki: mieszam majonez, jogurt, chrzan oraz wsypuję cukier, sól, pieprz. Tak przygotowany sos wlewam do miski z kapustą i mieszam dokładnie. Wstawiam na chwilę do lodówki (na 15-20 minut) i można podawać :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miki47 25.04.2013 10:01
bardzo smakowicie
artur7 03.04.2013 20:21
prosta i fajna
parysek10 12.08.2012 14:26
może być dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat