Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eton mess z truskawkami

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bezy 12 sztuka
śmietana 30% 250 mililitr
truskawki 10 sztuka
cukier puder 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Eton mess z truskawkami

Dwie truskawki odłożyć do dekoracji, pozostałe rozgnieść niedbale widelcem. Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Połowę ubitej kremówki połączyć z ugniecionymi truskawkami. W pucharku ułożyć warstwami: pokruszone bezy, bitą śmietanę z truskawkami, bezy i bitą śmietanę. Wierzch udekorować bezą i pokrojonymi w plasterki truskawkami. Podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 11.03.2014 10:18
ach wszystko z bezą jest pyszne :)
czekoladka_m 08.09.2013 18:20
bardzo lubię ten deser, pięknie podany!
Malinka 15.05.2013 10:03
Aż ślinka cieknie, super!
Magiczna_Kuchnia 06.05.2013 00:11
Proste i fajne
msmors 05.05.2013 12:48
bardzo smaczne
Janina 05.05.2013 12:18
Super smaczne ;)
dianix 05.05.2013 10:41
a u mnie w lodówce truskawki;]
IwonaDD 05.05.2013 10:10
cudnie wygląda
Ola1984 05.05.2013 10:00
kasienka23 to deser rodem z Anglii, a nazwa nie oznacza niczego innego jak "bałagan" :) jednak pyszny to "bałagan" :)
kasienka23 05.05.2013 09:56
oryginalna nazwa
SylwiaMagdaSabin 05.05.2013 09:32
wos ale mam ochotę na truskawki teraz
iwi 05.05.2013 09:16
Prezentuje się znakomicie i zapewne wybornie smakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak