Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eton mess z rabarbarem

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier do smaku
bezy
rabarbar 200 (czerwony)
kremówka 250 zimna

Przepis i sposób przygotowania na: Eton mess z rabarbarem

Rabarbar oczyści ,obrać z skórki i pokroić w małe kawałki.Do rondelka wlać trochę wody dodać rabarbar 2 łyżki cukru i gotować do miękkości.W zależności od ilości płynu podsmażać rabarbar od czasu do czasu mieszając do odparowania i uzyskania gęstawej masy.Dosłodzić do smaku i ostudzić. Zimną kremówkę ubić na sztywno(nie słodzimy). Bezy podzielić na mniejsze kawałki. W szklance układać warstwami:bita śmietana,bezy,mus rabarbarowy.Udekorować bezą,truskawką i listkiem mięty.Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 04.01.2014 09:48
bardzo elegancko wygląda
Łucja 18.11.2013 21:03
z rabarbarem musiał smakować wspaniale :) koniecznie do wypróbowania w przyszłym roku :)
olkaaa 30.06.2013 11:24
wygląda rewelacyjnie
junox 15.06.2013 14:22
pyszny deserek bo taki kwaskowy:)
Ewa104 05.06.2013 15:24
Słodka beza,kwaskowy rabarbar i niesłodzona kremówka fajnie się powinny zrównoważyć smakowo.Podoba mi się Twój deser.
miroslawa 05.06.2013 04:35
apetyczny deserek
Magiczna_Kuchnia 04.06.2013 21:36
Fajny deserek, wypróbuję chyba
w mojej kuchni 04.06.2013 21:05
smak mam na rabarbar po Twoim deserze...
Henryka2 04.06.2013 20:36
Wygląda apetyczne, ale czy nie ma polskiej nazwy?
Mona73 04.06.2013 19:51
deser palce lizać
dwa pokoje z kuchnią 04.06.2013 18:45
wygląda smakowicie, jestem ciekawa jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak