Eton mess

Eton mess

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiwi

    6-8
  • śmietana kremówka

    300 ml
  • bezy

    20 sztuk
  • cukier puder

    2 łyżki
  • ekstrakt waniliowy

    1 łyżeczka
  • miód płynny

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce kiwi obieramy ze skóry. Jeden owoc odkładamy do dekoracji. Pozostałe owoce miksujemy w blenderze na mus, dodajemy do smaku miód i mieszamy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy pod koniec ubijania ekstrakt z wanilii i cukier puder. W szklankach układamy kolejno wszystkie składniki. Najpierw mus z kiwi, następnie pokruszone bezy i ubitą śmietanę. Deser dekorujemy plasterkami kiwi. Podajemy schłodzone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

27.09.2017 19:18
Cudownie wygląda!!!

bietka

27.09.2017 17:59
mniam ale pychota :)

Róża1

26.09.2017 23:52
Deserek poezja !!!! :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat