Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eton mess

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 16 sztuk
cukier puder 1 łyżeczka
bezy 8 duże
kremówka 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Eton mess

Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder i go wmiksować w masę.

Truskawki umyć, osuszyć, obrać z szypułek i pokroić w plasterki lub półplasterki. Przygotować dwa pucharki, położyć w każdym z nim po 1/4 części bitej śmietany, rozkruszyć po 2 bezy i przysypać całość truskawkami. Czynność powtórzyć, zwieńczając deser odrobiną bitej śmietany.

Podawać od razu po przygotowaniu!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

domaskowa 10.06.2012 16:28
Dziękuję bardzo i serdecznie polecam!!! :)
MagdaeM 10.06.2012 12:01
super
parysek10 10.06.2012 11:11
pięknie podane
motyl 10.06.2012 10:43
ale super, mam ochotę na coś takiego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak