Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

espresso zabaglione

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

espresso 1 filiżanka
żółtko jajek 2 duże
cukier brązowy 3 łyżki
likier orzechowy 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: espresso zabaglione

Zaczynamy od ubicia żółtek z cukrem na parze. Ubijamy przez około 5 minut aż cukier się rozpuści, a żółtka zbledną.
Zaparzamy espresso i powoli wlewamy do żółtek cały czas ubijając. Ubijamy jeszcze przez chwilę.
Przelewamy do filiżanek. Można dodać likier orzechowy lub amaretto i posypać czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 18.01.2014 18:51
spróbowałabym chętnie :)
jerzy3 23.06.2013 17:42
nie mam likieru orzechowego niestety,a chętnie bym spróbował dziś takiej kawki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak