Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

eskalopki z szałwia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt.
szynka 4 plastry
szałwia 10 listków
oliwa 3 łyżka
masło 1 łyżki
mąka 1 łyżka
białe wino 1 kieliszek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: eskalopki z szałwia

Filety lekko rozbić,przyprawić.Na każdy położyć plaster szynki,posypać szałwią zwinąć i spiąć wykałaczką.Posypać mąką i obsmażyć ,skropić winem i dusić ok.20min,gdy eskalopki będą miękkie dodać masła podawać ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak