Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

eskalopki z piersi indyka - saltimbocca

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 4 szt
szynka 4 plastry
szałwia
oliwa 3 łyżki
masło 3 łyżki
mąka 1 łyżka
wino białe wytrawne 1 kieliszek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: eskalopki z piersi indyka - saltimbocca

Filety lekko zbić, oprószyć solą i pieprzem, każdy przykryć plastrem szynki, posypać szałwią i zwinąć w roladkę. Obwiązać białą nitką lub spiąć szpadkami. Oprószyć mąką i zarumienić na rozgrzanej oliwie. Dusić pod przykryciem ok. 20 min, skrapiając winem. Gdy roladki będą miękkie, dodać masło. Podawać na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak