Eskalopki z leśnymi grzybami.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    6 plastrów
  • grzyby leśne

    1 miseczka
  • serek topiony

    3 szt
  • pomidor

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cebula

    1 szt
  • olej do smażenia

    wg potrzeb
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab w plastrach 1 cm./nie rozbijać/tylko umyć i osuszyć,posypać solą i pieprzem i obsmażyć na oleju z obu stron.
Grzyby leśne przebrać,umyć i usmażyć z cebulką wg.przepisu:http://www.doradcasmaku.pl/przepis/243867/smazone-lesne-grzyby-.html
Pomidory sparzyć i zdjąć skórkę.Na każdy kawałek mięsa ułożyć grzyby na nie plaster pomidora ,a następnie 1/2 serka topionego.Piekarnik nagrzać do tem.180 stopni.Eskalopki ułozyć w naczyniu żaroodpornym,posmarowanym olejem i zapiekać ok.15 minut.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 12.03.2014 11:50
bardzo ciekawy przepis :)
kate.500 02.01.2014 08:14
apetyczne danie
Grażyna13 20.09.2013 15:14
Mniam, pyszne to :)
Motorek 02.07.2013 08:52
superowe...
Ada-Gaba 30.05.2013 07:40
smakowite danie pięknie zaserwowane
Wafelek2601 09.02.2013 16:38
Taki obiad mogę jeść codziennie
olkaaa 18.01.2013 08:03
wygląda niezwykle kusząco
teresa18 10.12.2012 19:54
bardzo apetyczne
MAR3STA 09.11.2012 12:23
apetyczne, mniam
aisoglam 06.11.2012 13:23
Zapowiada się bardzo apetycznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat