Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eskalopki z kurczaka w panierce jajeczno-serowej

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filetu z kurczaka 50 dag
mąki pszennej krupczatki 2 łyżki
jajek 3 szt.
śmietany 18% 50 ml
mozzarelli 15 dag
sól do smaku
olej ryżowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Eskalopki z kurczaka w panierce jajeczno-serowej

Mięso oczyścić, umyć i pokroić na plastry. Każdy plaster lekko rozbić, oprószyć solą, białym pieprzem i obtoczyć w mące. Odstawić na około 2 godziny.

Jajka roztrzepać ze śmietaną. Dodać mozzarellę startą na tarce o drobnych oczkach. Wymieszać. Plastry kurczaka panierować w masie jajeczno-serowej i od razu kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 02.11.2012 13:09
pyszny przepis
mimi 21.03.2012 21:50
super
cukiereczek 27.10.2011 08:27
lubię to
Rogalik 29.06.2011 22:24
smaczne
iknkirke 10.05.2011 13:48
pyszne
irenka 12.02.2011 14:54
zapewne smaczne ,wypróbuję
Misiek1 04.01.2011 07:15
Łatwe i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak