Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eskalopki z indyka z sosem borowikowym.

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos borowikowy
śmietana 18 proc 50 ml
sól, pieprz
borowiki 5 dag
bulion 1 kostka
cebula 1 szt
filet z indyka 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Eskalopki z indyka z sosem borowikowym.

Suszone borowiki przepłukać na sicie, przełożyć do garnuszka, zalać zimną wodą, dodać 0,5 kostki rosołowej i zagotować. Grzyby po zagotowaniu odstawić i pozostawić w wodzie do wystygnięcia. Grzyby wyjąć, ( wywar pozostawić ) i jeżeli trzeba trochę pokroić. Cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na patelni, dodać grzyby, podlać pozostałym po gotowaniu grzybów wywarem, doprawić, zredukować, dodać śmietanę.
Filety z indyka posolić i oprószyć białym pieprzem, usmażyć podać z sosem borowikowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 21.01.2016 16:01
smakowite eskalopki, mniam
Ada-Gaba 07.11.2014 20:36
bardzo apetyczne
GOSIA18 15.11.2013 20:53
Pięknie podane i pewnie pyszne
aisoglam 15.11.2013 10:42
Wygląda przepysznie :)
IZABELA29 15.11.2013 06:55
to musi być smaczne
jasiek 14.11.2013 22:34
piękny i smaczny obiadek
Gabi44 14.11.2013 22:05
Mnie też mięso z indyka ostatnio smakuje bardziej niż z kurczaka.Eskalopki pyszne.
V_kuchareczka 14.11.2013 21:47
smakowicie wyglądają
agaK. 14.11.2013 21:43
Ostatnio się przerzuciłam na mięso z indyka i chyba wypróbuję ten pomysł tylko nie wiem czy akurat z borowikami;)
Arnika 14.11.2013 20:19
Bardzo apetyczne!
usmiech 14.11.2013 20:17
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak