Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eskalopki z indyka w brokułowym puree

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1/2 kg
brokuły 1/2 sztuki
pieczarki 30 dag
czosnek 1 ząbek
mąka pszenna 1 szklanka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
limonka 1 sztuka
śmietana 18 proc 1 szklanka
masło 1 łyżka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 2 szczypty
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Eskalopki z indyka w brokułowym puree

Pierś kroimy na małe cienkie plastry, solimy, pieprzymy. Mąkę łączymy z papryką. Kawałki mięsa obtaczamy w panierce i smażymy na złoto na gorącym oleju, przekładamy do rondla. Pieczarki kroimy w plastry, przesmażamy, dodajemy do mięsa. Brokuły gotujemy na miękko w osolonej wodzie. Następnie miksujemy z podgrzaną śmietaną, roztopionym masłem oraz przeciśniętym czosnkiem. Doprawiamy do smaku sokiem z limonki, solą oraz pieprzem cytrynowym. Mięso z pieczarkami podajemy z puree brokułowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaa 22.04.2015 16:30
Super danie :)
Justi2401 13.04.2015 20:13
Ale bym zjadła taki obiadek, super :)
Internetowa Kuchnia 13.04.2015 19:26
musi być smaczne ;)
Sroczka 13.04.2015 16:29
Taki obiad z chęcią zjem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak