Eskalopki z imbirem i morelami

Eskalopki z imbirem i morelami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy włoskie

    4 łyżki siekanych
  • jajko

    1
  • mąka

    1 łyżka
  • suszone morele

    10 dag
  • imbir

    kawałek
  • masło

    1 łyżka
  • olej do smażenia

  • sól

  • pieprz

  • cielęcina

    z udźca
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Morele pokrój w paski i zalej winem. Cielęcinę podziel na kotleciki, posól, lekko oprósz pieprzem. Panieruj w mące, jajku i siekanych orzechach. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor, z każdej strony. Imbir pokrój na plasterki i upraż go na rozgrzanym maśle, Dodaj morele z winem, zagrzej. Usmażone mięso podawaj z morelami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat