Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

eskalopki w sosie pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
bułka szt
mleko 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki 30 dag
cebula szt
śmietana 4 łyżki
masło trochę

Przepis i sposób przygotowania na: eskalopki w sosie pieczarkowym

Kroki postępowania

1
mięso wymieszaj z jajkiem,namoczoną w mleku bułce,dodaj sól i pieprz.Wymieszaj całosć z masy uformuj kotleciki które usmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - eskalopki w sosie pieczarkowym foto
2
posiekaj cebule i pieczarki uduś je do miękkości na maśle,dodaj do nich śmietanę rozrobioną w niewielkiej ilości wody,sos zagotuj,dopraw do smaku
Krok 2 - eskalopki w sosie pieczarkowym foto
3
polej sosem eskalopki i podawaj
Krok 3 - eskalopki w sosie pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 09.08.2012 17:28
super
Hanna5 09.08.2012 15:53
uwielbiam taki obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak