eskalopki w sosie pieczarkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • bułka

    szt
  • mleko

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    szt
  • śmietana

    4 łyżki
  • masło

    trochę
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - eskalopki w sosie pieczarkowym foto
mięso wymieszaj z jajkiem,namoczoną w mleku bułce,dodaj sól i pieprz.Wymieszaj całosć z masy uformuj kotleciki które usmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - eskalopki w sosie pieczarkowym foto
posiekaj cebule i pieczarki uduś je do miękkości na maśle,dodaj do nich śmietanę rozrobioną w niewielkiej ilości wody,sos zagotuj,dopraw do smaku
Krok 3 - eskalopki w sosie pieczarkowym foto
polej sosem eskalopki i podawaj

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia47-47 09.08.2012 17:28
super
Hanna5 09.08.2012 15:53
uwielbiam taki obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat