Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eskalopki w sosie curry

2.0
(1)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kilogram
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
papryczka chili 1/3 sztuki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżki
śmietana 18% 1 kubek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Eskalopki w sosie curry

Kroki postępowania

1

Pierś tniemy na kawałki o grubości 1 cm. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem.

Krok 1 - Eskalopki w sosie curry foto
2

Smażymy na złoto.

Krok 2 - Eskalopki w sosie curry foto
3

Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i podsmażamy cebulę dymkę ze szczypiorkiem, papryczką chili i przyprawą curry. Dodajemy śmietanę, chwilę gotujemy i przekładamy podsmażone eskalopki. Całość dusimy razem około 5 minut.

Krok 3 - Eskalopki w sosie curry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 24.07.2012 16:25
takie mięsko lubie do obiadu...
Justyna28 24.07.2012 16:07
pysznie:)
Konczi 24.07.2012 14:52
musi być bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak