Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Escabeche z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka
oliwki
kapary

Przepis i sposób przygotowania na: Escabeche z kurczaka

SKŁADNIKI: 12 pałek z kurczaka, 2 duże cebule pokrojone w plasterki, szklanka oliwy, 4 liście laurowe, pół szklanki posiekanych oliwek, pół szklanki kaparów, pół szklanki octu balsamicznego, pół szklanki wody, sól i pieprz do smaku.

SPOSÓB WYKONANIA: Na połowie tłuszczu usmażyć pałki. Po ostudzeniu zdjąć skórę. Ułożyć w naczyniu z zamknięciem. Mięso obłożyć cebulą, listkami laurowymi, oliwkami i kaparami. Wymieszać resztę oliwy z octem i wodą. Marynatą polać kurczaka. Odstawić na pół godziny do lodówki. Można podawać na zimno jako przystawkę lub na ciepło jako danie główne. Kurczak najlepiej smakuje gdy się go marynuje w lodówce kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justyna111 14.09.2010 17:05
super
Lidia11 14.09.2010 15:00
wygląda apetycznie
RenataZ-et 26.08.2010 11:01
Mistrzostwo!
Monika193
Monika193 25.08.2010 17:27
pora wypróbować
plocia 25.08.2010 14:58
wygląda apetycznie
marzencia2007 24.08.2010 13:08
wygladaja smakowicie :)
iwa643 24.08.2010 08:29
bardzo ciekawe
Natalia/tubisiek 22.08.2010 07:40
nigdy czegoś takiego nie jadłam, ale musi być dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak