Energetyczna sałatka z kaszą jęczmienną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    1 woreczek
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • kukurydza w puszce

    1 sztuka
  • szynka konserwowa

    20 dag
  • majonez

    3 łyżki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Woreczek kaszy jęczmiennej, 1 papryka czerwona, por biała część,połowa puszki kukurydzy, 20 dag szynki konserwowej, 3 łyżki majonezu, sól, pieprz.
Kaszę gotujemy 20 min na miękko, studzimy. Szynkę paprykę kroimy w kostkę, natomiast por w krążki,kukurydzę odcedzamy, łączymy składniki z majonezem, solimy i pieprzymy.
Pyszna i pożywna sałatka, kasza świetnie się komponuje z pozostałymi warzywami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 28.02.2017 16:38
Wygląda pysznie
dodi 24.01.2017 13:07
apetycznie wygląda
Bożena Matuszczyk 23.01.2017 23:21
Smaczna i kusząca sałatka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat