Enchiladas

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    4
  • mięso mielone wołowe

    250 gram
  • ząbki czosnku

    2
  • fasola czerwona z puszki

  • pomidory krojone z puszki

  • ser feta

    120 gram
  • śmietana 12%

    30 gram
  • cebula

  • sól

  • Papryka ostra mielona Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek obierz ,przeciśnij przez praskę i podsmaż na odrobinie oleju. Dodaj mięso mielone i smaż przez ok. 5-8 minut. Do mięsa dodaj pomidory. Dopraw solą i papryką. Wymieszaj i duś przez ok. 20 minut. Następnie dodaj osączoną z zalewy fasolę. Smaż przez następne 5 minut.
Tortille nadziej mięsem, zwiń w koperty i układaj w naczyniu do zapiekania. Posmaruj śmietaną i posyp serem.
Piecz w 180 C. przez ok. 20 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 25.06.2017 14:45
pyszne jedzonko
Małgorzata92 24.06.2017 23:32
Fajne danie :)
Renataj 24.06.2017 23:18
Pyszny przepis:)
Motorek 24.06.2017 22:32
Ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat