Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Enchiladas

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tortilla 4
mięso mielone wołowe 250 gram
ząbki czosnku 2
fasola czerwona z puszki
pomidory krojone z puszki
ser feta 120 gram
śmietana 12% 30 gram
cebula
sól
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Enchiladas

Czosnek obierz ,przeciśnij przez praskę i podsmaż na odrobinie oleju. Dodaj mięso mielone i smaż przez ok. 5-8 minut. Do mięsa dodaj pomidory. Dopraw solą i papryką. Wymieszaj i duś przez ok. 20 minut. Następnie dodaj osączoną z zalewy fasolę. Smaż przez następne 5 minut.
Tortille nadziej mięsem, zwiń w koperty i układaj w naczyniu do zapiekania. Posmaruj śmietaną i posyp serem.
Piecz w 180 C. przez ok. 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.06.2017 14:45
pyszne jedzonko
Małgorzata92 24.06.2017 23:32
Fajne danie :)
Renataj 24.06.2017 23:18
Pyszny przepis:)
Motorek 24.06.2017 22:32
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak