Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Empanadas z tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 300 g
masło 100 g
sól do smaku
woda 80 ml
ocet 1 łyżka
jajko 1 szt

Farsz

tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
cebula 1 szt
olej 3-4 łyżki
pomidor 2 szt
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Empanadas z tuńczykiem

Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy i odkładamy do zamrażarki.

Tuńczyka odsączamy z zalewy, rozdrabniamy widelcem, dodajemy cebulkę przesmażoną na oleju i obranego pomidora bez soku i pestek, pokrojonego w drobną kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem.

Ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy koła i nadziewamy. Uformowane pierożki układamy na blaszce, smarujemy jajkiem z odrobiną mleka i pieczemy w 180 stopniach do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 06.02.2017 10:01
super pomysł
Diana Rusiłowicz 02.02.2017 01:16
Bardzo fajny przepis.
Lis 01.02.2017 09:09
Apetycznie się prezentują
edytazaw89@wp 31.01.2017 15:50
Wygląda pysznie
Madzai 31.01.2017 15:29
ciekawa propozycja
Futka 31.01.2017 12:39
Świetna i bardzo smakowita propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak