Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowy tort kokosowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

likier kokosowy 2 łyżki
budyń kokosowy 2 szt.
mleko 2% 1 litr
wiórki kokosowe 1 szklanka
płatki migdałowe 1/2 szklanka
śmietana kremowa 30% lub 36% 1 szklanka
cukier puder 3 łyżka
fix do śmietany 1 sztuka
biała czekolada 1/2 tabliczka
Biszkopt 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowy tort kokosowy

Likier wymieszaj z dwiema łyżkami wody i nasącz blaty.Budynie przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wystudź.Połącz je z płatkami migdałowymi i wiórkami(zostaw 3 łyżki do dekoracji).Gęstą masą przełóż biszkopt.Śmietanę ubij z cukrem pudrem i fixem,posmaruj nią boki i wierzch tortu.Obsyp boki pozostawionymi wiórkami,a wierzch wiórkami białej czekolady(możesz zeskrobać je z tabliczki małą szpachelką lub nożem albo zetrzeć na tarce).


Bardzo dobry tort.Ja sama piekłam blaty.Tort był przepyszny.Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 25.09.2013 20:12
Robi wrażenie!
w mojej kuchni 25.09.2013 18:17
smakowity i szybki torcik
kokoszka
kokoszka 25.09.2013 18:01
super torcik
Agnieszka-87-25 25.09.2013 17:10
pyszny torcik
cukiereczek 25.09.2013 17:01
szybki i elegancki
sylwia_mc 25.09.2013 16:36
piękny tort
Marta1986 25.09.2013 16:11
pyszny torcik
malaczarna23 25.09.2013 16:05
wygląda bardzo smacznie
pati100015 25.09.2013 15:44
proste, a wyszło bardzo elegancko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak