Ekspresowy tort kokosowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • likier kokosowy

    2 łyżki
  • budyń kokosowy

    2 szt.
  • mleko 2%

    1 litr
  • wiórki kokosowe

    1 szklanka
  • płatki migdałowe

    1/2 szklanka
  • śmietana kremowa 30% lub 36%

    1 szklanka
  • cukier puder

    3 łyżka
  • fix do śmietany

    1 sztuka
  • biała czekolada

    1/2 tabliczka
  • Biszkopt

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Likier wymieszaj z dwiema łyżkami wody i nasącz blaty.Budynie przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wystudź.Połącz je z płatkami migdałowymi i wiórkami(zostaw 3 łyżki do dekoracji).Gęstą masą przełóż biszkopt.Śmietanę ubij z cukrem pudrem i fixem,posmaruj nią boki i wierzch tortu.Obsyp boki pozostawionymi wiórkami,a wierzch wiórkami białej czekolady(możesz zeskrobać je z tabliczki małą szpachelką lub nożem albo zetrzeć na tarce).


Bardzo dobry tort.Ja sama piekłam blaty.Tort był przepyszny.Polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jadwiga/Jaga85 25.09.2013 20:12
Robi wrażenie!
w mojej kuchni 25.09.2013 18:17
smakowity i szybki torcik
kokoszka 25.09.2013 18:01
super torcik
Agnieszka-87-25 25.09.2013 17:10
pyszny torcik
cukiereczek 25.09.2013 17:01
szybki i elegancki
sylwia_mc 25.09.2013 16:36
piękny tort
Marta1986 25.09.2013 16:11
pyszny torcik
malaczarna23 25.09.2013 16:05
wygląda bardzo smacznie
pati100015 25.09.2013 15:44
proste, a wyszło bardzo elegancko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat