Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowy niby-bigos

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka mała
koncentrat pomidorowy 100 g
kiełbasa zwyczajna 2 laski
cebula 1 szt
mąka 2 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowy niby-bigos

Kroki postępowania

1
Kapuste poszatkować;
Krok 1 - Ekspresowy niby-bigos foto
2
Zalać wodą,dodać 1 łyżke soli i doprowadzić do wrzenia, gotować 2-5 minut;
Krok 2 - Ekspresowy niby-bigos foto
3
Następnie odcedzić z wody;
Krok 3 - Ekspresowy niby-bigos foto
4
Ponownie zalać zimną wodą, dodać koncentrat i gotować do miekkości kapusty;
Krok 4 - Ekspresowy niby-bigos foto
5
Gdy kapusta jest miękka, podsmażyć na oleju cebulę i kiełbasę pokrojoną w kostkę;
Krok 5 - Ekspresowy niby-bigos foto
6
Po kilku minutach smażenia dodać resztę koncentratu podsmażyć razem kilka minut, a na samym końcu dodać mąkę i również podsmażać jeszcze 2-3 minuty;
Krok 6 - Ekspresowy niby-bigos foto
7
Zawartość patelni dodać do kapusty, wymieszać;
Krok 7 - Ekspresowy niby-bigos foto
8
Koperek posiekać i również dodać do kapusty, doprawić solą i pieprzem do smaku i wyłączyć źródło ciepła;
Krok 8 - Ekspresowy niby-bigos foto
9
Smacznego!
Krok 9 - Ekspresowy niby-bigos foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 04.12.2014 20:05
lubię i robię coś takiego :)
Alex_M 10.03.2014 10:03
też czasem robię coś podobnego - jest smacznie :)
adelajda 04.03.2014 19:24
z białej kapusty bardzo lubię :)
Renata9 04.03.2014 17:58
pyszne jedzonko
Kuchenka 04.03.2014 16:58
smaczne to!
Cranberry 04.03.2014 16:55
fajne jedzonko
Lidzia 04.03.2014 16:20
Smaczny bigosik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak