Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jogurt naturalny
180 gramów -
mąka pszenna
500 gramów -
cukier
150 gramów -
jaja
3 sztuki -
olej
180 mililitrów -
proszek do pieczenia
1,5 łyżeczki -
jabłko
2 sztuki -
Cynamon mielony Prymat
2 łyżki
Sposób przygotowania
W misce mieszamy: mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodajemy jogurt, olej, jaja i wszystko dokładnie mieszamy.
Jabłka obieramy ze skóry, wyciągamy pestki i kroimy w nierówną kostkę.
Ciasto wlewamy do formy o średnicy ok. 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy jabłkami, lekko je wciskając w głąb ciasta.
Tak przygotowane ciasto posypujemy cynamonem. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut.
Sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone, jeśli nie zostaw chwilę dłużej w piekarniku.![]()
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się