Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowe "ryżotto"

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
cebula 2 szt
chińska mieszanka warzywna 1 op
ryż 2 woreczki
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowe "ryżotto"

Kroki postępowania

1
Cebule obieramy i kroimy w piórka, wrzucamy do rondla na gorący olej. Przyprawiamy solą i smażymy 5 minut. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę, dorzucamy do cebuli i przyprawiamy pieprzem. Dusimy pod przykryciem 5 minut, co chwilę mieszając. Następnie dorzucamy mieszankę chińską.
Krok 1 - Ekspresowe "ryżotto" foto
2
Dokładnie mieszamy i całość dusimy pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.
Krok 2 - Ekspresowe "ryżotto" foto
3
W międzyczasie gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu. Przestudzony ryż dorzucamy do rondla z naszym daniem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Dusimy jeszcze wszystko 5 minut.
Krok 3 - Ekspresowe "ryżotto" foto
4
Bardzo szybkie danie wymyślone przez mojego męża. Gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie, to jest to szybkie rozwiązanie problemu „co tu ugotować”?.
Krok 4 - Ekspresowe "ryżotto" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 21.06.2014 13:10
Pyszności :)
IlonaAlbertos 20.06.2014 14:31
Smakowite.
gosia561 20.06.2014 14:11
każde ryżotto jest pycha:)
Paolcia 20.06.2014 13:26
w chińskiej mieszance jedeyne czego nie lubie to grzyby mun.... ale ryżotto wygląda wspaniale :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak