Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

EKSPRESOWE ROGALIKI BANANOWE

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
jaja 1 szt.
banan 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: EKSPRESOWE ROGALIKI BANANOWE

Wykonanie:
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty a banany udusić widelcem. Nakładać małe porcyjki papki bananowej i zwijać rogaliki. Smarować rozmąconym jajem, układać na posmarowanej olejem blasze i piec przez 15 minut w temperaturze 160 stopni. Wyjąć delikatnie z pieca, posypać płatkami i dopiec jeszcze 5 minut- rumieniąc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 28.04.2013 22:09
dobra przekąska
Marcin9 28.04.2013 22:02
szybie i dobre :)
zielonamorelka 28.04.2013 21:18
lubię bawić się ciastem francuskim chętnie zrobiłabym je kiedyś sama
Gary Michy 28.04.2013 21:10
Świetnie wyglądają :)
mic 28.04.2013 20:58
nie ma to jak ciasto francuskie
iwi 28.04.2013 20:52
Przepyszne.
Rafał3 28.04.2013 20:39
apetycznie i wygląda i smakuje
Boska_Agatka 28.04.2013 20:37
pyszności polecam
Gracer 28.04.2013 20:20
pysznie wygladają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak