Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowe francuskie cebularze

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
cebula czerwona 2-3 szt
olej do smażenia
ser żółty 150 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko 1 szt
mak do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowe francuskie cebularze

Cebule siekamy w piórka. Na patelni rozgrzewamy nieco oleju i szklimy cebulkę. Studzimy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Ciasto rozwijamy i wykładamy równa warstwę podsmażonej cebulki (zostawiając krótszy bok na szerokość około 5cm bez nadzienia. Na cebulce równa warstwą wysypujemy start ser. Całość solimy i pieprzymy. Zawijamy wzdłuż krótszego boku w rulon. Ostrym nożem kroimy na kawałki o szerokości około 2cm. Jajko roztrzepujemy i pędzelkiem smarujemy wierzch i boki każdego kawałka. Wierzch posypujemy makiem.
Pieczemy w 210 stopniach C przez około 12-15 minut do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 27.02.2016 17:34
smaczna przekąska
Ada-Gaba 24.02.2016 18:54
Świetna przekąska
atort111
atort111 15.02.2016 20:56
apetycznie na stole
ania2610 14.02.2016 16:57
bardzo apetyczne!
Madzai 14.02.2016 15:51
Pysznie wyglądają :)
Franciszek 14.02.2016 15:03
dobry pomysł
KORAL 14.02.2016 15:03
Szybkie danie....
Ola1984 14.02.2016 14:36
Świetna przekąska :)
Krzysztof15 14.02.2016 14:25
bardzo lubie
Motorek 14.02.2016 12:45
wyglądają pysznie
Futka 14.02.2016 12:45
Cudne i niezwykle smakowite cebularze :D
cukiereczek 14.02.2016 11:46
ekspresowo i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak