Ekspresowe ciasto kokosowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mleko

    150 ml
  • masło

    60 g
  • wiórki kokosowe

    240 g
  • cukier

    150 g
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    40 g
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • ananas świeży

    200 g

Dodatkowo

  • wiórki kokosowe

    25 g
  • masło

  • bułka tarta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondelku podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim masło. Po wystudzeniu mieszamy z wiórkami kokosowymi i cukrem. Dodajemy jajko, mąkę, proszek do pieczenia i wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy ananasa do ciasta, jeszcze raz mieszamy i przekładamy całość do foremki o średnicy 24 cm wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Na koniec oprószamy wiórkami kokosowymi. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez 35 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 21.02.2016 22:41
bardzo lubię kokos,to ciasto by mi smakowało
Jagódka77 10.12.2014 11:46
na pewno smakuje tak jak wygląda czyli pysznie
gibli 25.09.2014 18:30
świetne ciacho)
Kejti 17.09.2014 08:42
Fajne ciacho :-)
Anna169Hosz 12.08.2014 08:23
Podoba mi się ten przepis- zabieram do ulubionych :)
caralajna 11.08.2014 21:40
jak kokosowe to na pewno pyszne
V_kuchareczka 11.08.2014 19:11
pyszne ciasto
noninka77 11.08.2014 18:29
Pysznie wygląda :)
mirosława4 11.08.2014 16:27
bardzo smaczne wszystko co z kokosem uwielbiam :)
sanielcia 11.08.2014 16:01
Wygląda świetnie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat