Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowe babeczki z czekoladą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
masło 100 g
czekolada gorzka 100 g
mleko 1 szklanka
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
cukier 2/3 szklanki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowe babeczki z czekoladą

Masło rozpuścić i ostudzić. Czekoladę posiekać ostrym nożem. Mąkę wymieszać z cukrami i mąką. Do mąki dodać jaja, mleko i masło, dokładnie wymieszać szpatułką. Na samy końcu wmieszać w ciasto czekoladę. Nakładać do papilotek po czubatej łyżeczce ciasta. Piec w nagrzanym do 180 st piekarniku przez 12 min. Jeszcze gorące posypywać cukrem pudrem. Podawać po ostygnięciu. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak