ekspresowa zupa pieczarkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • śmietanka 12-procentowa

    3 łyżki
  • makaron

    1 szkl
  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 szczypta
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pieczarki kroimy w talarki a cebulkę w kostkę.Przesmażamy lekko na oleju i wkładamy do 2 litrów wody.Gotujemy na małym ogniu i dodajemy resztę przypraw.gotujemy do miękkości.Na koniec dodajemy śnietankę i 1 min gotujemy na małym ogniu.Makaron gotujemy i podajemy z zupką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 25.04.2012 09:27
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat