Ekspresowa zupa krem z zielonego groszku z rokpolem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • posiekana nastka

    do smaku
  • przyprawy

    do smaku
  • gęsta śmietana

    2-3 łyżki
  • zielony groszek

  • bulion warzywny

    1 litr
  • rokpol

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W bulionie gotujemy groszek do miękkości, dodajemy rozdrobniony rokpol, dodajemy śmietanę, natkę, blendujemy, przyprawiamy do smaku - podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 09.01.2014 23:13
dobra,dobra
Kasia77 09.07.2011 13:57
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat