Ekspresowa tarta serowa z szynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Od otworzenia drzwi lodówki, do gotowego dania minęło 30 minut. Właśnie tak powstała przepyszna tarta serowa z dodatkiem szynki i pomidorków koktajlowych.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • sos

    3 łyżki
  • szynka konserwowa

    4 plastry
  • pomidorki koktajlowe

    10 sztuk
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • ser gouda

    100 gramów
  • mozzarella kulki

    125 gramów
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzewamy do 200°C.
Ciasto wykładamy w blaszce, nakłuwamy, chwilę podpiekamy.
W tym czasie ścieramy ser, kroimy szynę (paski) i pomidorki (połówki), por (piórka).
Ciasto smarujemy sosem, posypujemy startym serem oraz porem, układamy szynkę, dodajemy kulki mozzarelli i pomidorki.
Oprószamy suszoną bazylią.
Wstawiamy do piekarnika na 20 minut.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy sosu z czosnkiem niedźwiedzim oraz sera gouda z pomidorami i ziołami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat