Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowa sałatka z tuńczykiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1/2 główka
pomidor 1,5 duży
mozzarella w kulce 12,5 dag
sos winegret
zioła do sałatek z kwiatkami
tuńczyk 1 (w kawałkach)

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowa sałatka z tuńczykiem

Sałatę płuczemy, rozrywamy na małe kawałki. Pomidora dokładnie myjemy (jeśli pochodzi z niesprawdzonych źródeł, parzymy go wrzątkiem i obieramy ze skóki), kroimy w ćwiartki talarków. Warzywa zalewamy sosem winegret i dokładnie mieszamy. Przekładamy do miski. Posypujemy odsączonym z zalewy tuńczykiem oraz mozzarellą pokrojoną w drobne paseczki. Przed samym podaniem oprószamy ziołami do sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 11.10.2012 08:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak