Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowa sałatka z musztardą sarepską

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groszek konserwowy 1 szklanka
marchewka ugotowana 1 szklanka
kiełbasa krakowska 30 dag
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
ketchup łagodny 3 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowa sałatka z musztardą sarepską

Marchewkę gotujemy do miękkości . Po ugotowaniu obrana marchewkę kroimy w kostkę. Groszek konserwowy odcedzamy z wody. Kiełbasę kroimy w kostkę. Do większej miski dajemy wszystkie składniki , dajemy przyprawy sól oraz pieprz i mieszamy całość dokładnie. Następnie dajemy wymieszany majonez z musztardą i dajemy do sałatki. Całość jeszcze raz mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak